Informatie Ontwikkelingsproblematiek

Jongen ontwikkelingsproblematiek

Wat is ADHD?

ADHD is een overkoepelende term voor een Aandachtstekortstoornis, al of niet met hyperactief/druk gedrag. Niet iedereen met ADHD is heel druk. Soms speelt er alleen onrust in het hoofd en niet in het lichaam. Dit wordt dan vaak ADD genoemd. Zowel ADHD als ADD kunnen voor veel moeilijkheden zorgen, zowel thuis als op school. Wil je meer informatie lezen over ADHD/ADD? Kijk dan eens op adhdcentraal.nl, gezondheidsplein.nl of balansdigitaal.nl.
Ook is er een filmpje over ADHD.

Wat is een Autisme Spectrum Stoornis ofwel ASS?

ASS is een overkoepelende term voor stoornissen als Autisme, Asperger en PDD-NOS. Belangrijke kenmerken zijn: onhandigheid in sociale contacten, een sterke behoefte aan voorspelbaarheid, prikkelgevoeligheid en beperkte interesses. Wil je verder lezen over ASS, kijk dan eens op balansdigitaal.nl of participate-autisme.be. Voor kinderen kun je op symptomen-autisme.nl meer informatie vinden en ook wordt hier een blog op bijgehouden. Een filmpje over Autisme is ook erg informatief.

Sterke kanten ASS
Letters

Wat is Dyslexie?

Kort gezegd betekent Dyslexie moeite hebben met spellen, lezen en/of schrijven. Het kost meer tijd en moeite om dit alles onder controle te krijgen, en vaak blijft dit zelfs in de volwassenheid nog lastig. Dit komt doordat de hersenen van iemand met Dyslexie de informatie op een andere manier verwerken. Dyslexie zegt niets over de intelligentie van een persoon en wat hij of zij kan bereiken in het leven.
Voor meer informatie over Dyslexie, kijk je op dyslexieweb.nl, ocrn.nl of balansdigitaal.nl. Je kunt ook een filmpje bekijken.

Lees meer over CHEMPS, de kosten of neem contact op.